Lezárt doboz! Linket nem várok!
További linkajánlás csak itt:
Linkek a témában:
Nagymama főztje
Mióta feleség vagyok, befőzők, elteszek télire. Ez az elfoglaltság jó pár éve a hobbimmá vált. Nagymamám és Anyósom receptjeit használom. Bár városban, panelban nőttem fel, a szüleimnek mindig volt kiskertje, (volt, hogy három is), és már 10 éve, hogy kertes házban élünk. A déligyümölcsön kívül szinte minden zöldséget és gyümölcsöt megtermelünk.
Szőlős kacsa nudlival
Kaldeneker György médiaszakács weboldala: receptek, fotók, ötletek
Töltött szőlőlevél
A szőlővesszőt a föld alá kell temetni, hogy friss hajtásokat hozzon – nekünk is változtatnunk kell az életünkön, ha azt akarjuk, hogy felfrissüljenek a gondolataink. (Frances Mayes: Napsütötte Toscana)
Meghatározás
A szőlő (Vitis) a szőlőfélék (Vitaceae) családjának egyik sok fajt és azon belül sok alfajt magába foglaló nemzetsége. Minden ide tartozó növény közös jellemzője, hogy fás szárúak, terméseik fürtökben helyezkednek el, és levelük általában tenyeresen összetett. Hazánk területén több mint ezer éve termesztenek szőlőt. Honfoglaló őseink a Dunántúlon már virágzó szőlőművelést találtak. Mi mindenre jó?